Gyümölcsös joghurttorta
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
a tésztája
- 3 tojásból piskóta
a krémhez
- 30 dkg gyümölcs (eper vagy málna)
- 5 dl joghurt
- 1 zacskó zselatin
- 1 dl víz
- 2 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3 evőkanál kristálycukor vagy 4 evőkanál szőlőcukor
Elkészítés
A piskótát megsütjük, majd a tortaformában hagyjuk. A fagyasztott vagy friss gyümölcsöt elkeverjük a joghurttal, majd robotgéppel pépesítjük. A porzselatint 1 dl vízben a tasakon lévő leírás szerint feloldjuk, a gyümölcsös joghurthoz adjuk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, ezt is hozzá adjuk. Kristálycukrot vagy a szőlőcukrot is belekeverjük, és a piskótára öntjük. Betesszük a hűtőbe. Minimum 3-4 óra, míg megdermed.
Megjegyzés
A melegebb nyári napokon tökéletes finomság.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.